Luku 26 - Houkutus

Olivia seisoi työpaikallaan järjestelemässä vaatepinoja siistimpään kuntoon. Asiakkaat olivat kuin heinäsirkkalauma marraskuun viimeisen viikonlopun alennusmelskeissä. Paitoja ja housuja kaiveltiin vimmalla nipuista, avattiin eteen, mittailtiin katseella ja heitettiin takaisin mille hyllylle nyt sattui osumaan. Ei vahingossakaan oikealle paikalle ainakaan. 

Olivia viikkasi teknisiä paitoja ja latoi niitä pöydälle kokojärjestykseen. Jos hän olisi saanut päättää, kaikki tekstiilit liikkeessä olisi ripustettu henkareihin ja läimitty rekeille. Tangoilta olisi helpompaa myös asiakkaiden löytää etsimänsä ilman massiivista sekasotkua. 

Reetta hiippaili kenkähyllyn takaa Olivian viereen. Hänellä oli joku paperi kädessään. 

-Katso mitä se mulkero on nyt mennyt tekemään, hän sihisi hiljaa Olivialle esitellen uusia työvuorolistoja. -Pyysin vapaaksi nimenomaan kolmea peräkkäistä viikonloppua, koska mulla on menoja sovittu niihin. Tuparit, yhdet kaksikymppiset ja leffailta. Ja nyt se saamarin puusilmä on mennyt laittamaan mulle silti duunia kahdelle lauantaille! Tämän se vielä maksaa jumaliste! Niin saa maksaa, Reetta julisti vihaa uhkuen. 

-Tiesit varmaan, että ne on vain toiveita? Olivia kysyi Reetalta. -Et sä voi olettaa, että saat kolme viikonloppua vapaaksi, koska täällä on kymmenen muutakin, jotka kaikki toivoisivat varmasti samaa. Sitä paitsi, taukohuoneen säännöissä lukee, että toiveisiin laitetaan vain kaikki pakollinen sovittu, kuten lomamatkat tai häät tai muut sellaiset. Leffaillat järkätään sen mukaan, miten sattuu olemaan vuoroja. 

Reetta tuijotti Oliviaa silmät viiruina. -Ootko sä Mikan puolella vai mun? hän tiedusteli sähähtäen. -Mä en ole valmis luovuttamaan koko elämääni työpaikalleni, vaan haluan käyttää aikaani muuhunkin. No, eipä tässä muuta vaihtoehtoa taida olla, kuin sairastua flunssaan ensi viikonloppuna, hän sanoi ja esitti viatonta. -Sua varmaan soitetaan tuuraamaan, koska olet silloin vapaalla, hän ilkkui Olivialle.

-En jukoliste ala paikkamaan sun feikkisaikkujasi, Olivia huudahti Reetalle niin äänekkäästi, että laskettelusuksia katseleva perhe kääntyi katsomaan heitä. Olivia hymyili seurueelle iloisesti, veti Reetan kahden toppatakkirekin väliin ja supisi hiljaisesti kiukkuisella äänellä -Mulla on omiakin suunnitelmia, joita sun perseilysi ei tule sotkemaan. En ikinä anna sulle anteeksi, jos seison kassan takana lauantaina. Mun karmalla on olemassa joku hemmetin laki, joka oikeuttaa työnantajan pakkotilanteessa muuttamaan työvuoroja yksipuoleisesti, että saadaan homma pyörimään, eikä siinä selitykset muista suunnitelmista auta mitään.  

-Hiljempaa hullu! Reetta hyssytteli. -Joku saattaa kuulla. Eihän sun mikään pakko ole tuuraamaan tulla, hän lisäsi. -Opettelet vaan valehtelemaan. Sanot vaikka, että selkä on ihan risana. Kyllä Mika raahaa oman persauksensa seisomaan kassan taakse, jos ei ketään muuta saa, hän virnisti. -Esimiehen vastuu nääs. Reetta vaihtoi parin takin paikkaa rekissä ja hymyili vinosti. -Kannattaa muistaa seuraavalla kerralla kunnioittaa työntekijän toiveita, niin pääsee helpommalla, hän sanoi Olivialle voitonriemuisesti ja lähti valumaan takaisin kassan taakse.

Oliviaa suututti ja kunnolla. Hän vihasi Reettaa. Tyttö oli parikymppinen kosmetologiopiskelija ja asenteiltaan ihan täysi lapsi. Hän ei koskaan tehnyt mitään ylimääräiseksi luettavaa ja aloitekyky likalla oli täysi nolla. Jos joku homma ei lukenut paperilla kissankokoisin kirjaimin, sitä ei ollut Reetalle olemassakaan. Ja miten ihmeessä Olivia aina osui samaan aikaan vuoroon Reetan kanssa? Ihan kuin Mika laittaisi heitä tarkoituksella yhteen. 

Laskettelusuksia kummastellut perhe seisoskeli edelleen telineitten edessä. Olivia suoristi viimeiset toppahousut rekkiin ja lähti kävelemään heitä kohti. 

-Hei! Hän tervehti ystävällisesti. -Voisinko auttaa teitä jotenkin?


Perjantai-iltana Olivia aloitti laittautumisen hyvissä ajoin. Hän oli sopinut treffit Krissen kanssa kahdeksaksi Synnin eteen ja halusi olla parhaimmillaan. Olivia oli lähdössä metsästämään ja aikoi laittaa suunnitelmansa toteutukseen sinä iltana. Hän seisoi pitkään suihkun alla pesemässä hiuksiaan ja antoi rentouttavan lämpimän veden valua niskaansa täydellä paineella. Toivottavasti Jere olisi paikalla, hän mietti. Ja mieluusti ilman Sofiaa. Tosin naisen läsnäolo nyt olisi pelkkä hidaste hänen tiellään, Olivia mietti voitonvarmana. 

Levittäessään suihkusaippuaa iholleen, hän suunnitteli päästävänsä miehen sänkyynsä jo toisilla treffeillä. Tai no… ehkä jo samana iltana, jos lemmentaivaan tähdet olisivat suotuisassa asennossa. Olivia oli ollut viimeksi parisuhteessa vuotta aiemmin ja viimeisimmät seksikokemukset löytyivät siltä ajalta. Himo alkoi valua kohta jo yli laidan. Alushousulaatikossa asuva Jude Law toimi kyllä hyvänä apuna, mutta ei ajanut täysin asiaansa. Sauva ei voisi koskaan korvata käsiä, jotka vaelsivat vartalolla, eikä huulia, jotka suutelivat kaulaa. Vaikka sooloseksi paikkaansa puolsikin, ei se koskaan voittaisi toisiinsa painautuneita, lämpimiä, alastomia vartaloita, Olivia mietti hiukan kiihottuneena. 

Hän siveli itseään suihkun alla. Vei hitaasti kädet rinnoilleen, vyötärölleen, takamukselleen. Saippua teki ihon niin ihanan liukkaaksi, hän ajatteli silmät suljettuina. Olivian huulet raottuivat nautinnosta käsien liukuessa kaulaa pitkin vatsalle. Tuntuipa kosketus ihanalta. Edellisestä kerrasta olikin jo ihan liian kauan aikaa… 

Shampoopullo putosi suihkun päältä kolahtaen lattialle ja veti samalla Olivian takaisin todellisuuteen. Hän ravisti päätään häivyttääkseen sumuisen tunteen aivoistaan ja tarttui miltei vastentahtoisesti suihkukahvaan. Hänellä ei olisi nyt aikaa moiseen unelmointiin. Krisse odottaisi häntä yökerhon edessä puolentoista tunnin kuluttua ja hänen täytyi vielä tehdä aika tavalla taikoja kasvoilleen meikkilaatikkonsa kanssa. 

Olivia huuhteli saippuan iholtaan, päätti suihkun jääkylmään kastautumiseen ja haki nopeasti naulakosta lämpimän pyyhkeen ympärilleen. Kuivatessaan hiuksiaan, hän ajatteli toiveikkaana tulevaa iltaa. Ehkä. Ehkä hänellä kävisi tuuri ja hän saisi tänä yönä nuo maagisen siniset silmät lakanoittensa väliin.  


Synti oli täynnä ihmisiä. Joukkonousuhumala oli koko paikassa parhaimmillaan, puhe sen mukaisesti kovaäänistä ja naurunremakka raikuvaa. DJ soitti lavallaan viimeisimpiä hittejä, joiden basso tärisytti lattiaa houkutellen tanssimaan. Krisse ja Olivia olivat juoneet ja heiluneet hiki päässä jo pari tuntia, mutta Jerestä, saati Sofiasta ei ollut näkynyt vilaustakaan. 

Olivia nappasi kertaheitolla loput salmiakkikossusnapsistaan ja sanoi Krisselle lähtevänsä käymään pissalla. Hän oli juuri keskellä sankointa tungosta, kun känninen ohikulkija tönäisi hänet vessakäytävän kulmalla seisovaa miestä päin.  

-Anteeksi kauheasti, Olivia kääntyi sanomaan ja huomasi samalla Jeren  seisomassa vastapäisellä seinustalla. Mies jutteli siellä parin kaverinsa kanssa.

Jesssss! Tätä hetkeä Olivia oli odottanut ja etsinyt jo viikkojen ajan! Nyt ei saanut hukata minuuttiakaan. Hän oikaisi ryhtinsä, suoristi pitsipaitansa helman, järjesteli hymyn kasvoilleen ja marssi päämäärätietoisesti miesporukan luo. Miehethän jumaloivat itsevarmoja naisia, eikö niin? 

-Moikka Jere, hän sanoi koputtaen miestä olkapäälle. -Muistatko mua?

Mies kääntyi katsomaan Oliviaa. Hymy syttyi Jeren silmiin saakka, kun hän nappasi Olivian halaukseen ja esitteli kavereilleen “sen pimun, jonka kanssa oltiin niin samalla aaltopituudella”. 

Herranen aika! Se on puhunut minusta! Jestas! Se on jutellut minusta kavereittensa kanssa, Olivia mietti huumaantuneena. Meistä tulee niin pari. Ja vielä upea sellainen. Me synkataan ihan kaikessa maailmassa, ollaan onnellisia, tehdään neljä lasta, maksetaan yhteistä asuntovelkaa ja ollaan umpilovessa vielä vanhoinakin. Olivia hymyili typertyneenä Jeren kainalossa uskomatta kuulemaansa, eikä uskaltanut liikahtaakaan, ettei toinen etääntyisi milliäkään hänen vartalostaan. 

-Tämä on Sohvin kavereita sieltä lukujutusta. Piiristä. Mikä nyt on siis pelkkä peitenimi ryyppäämiselle ja juoruilulle, kiusoitteli Jere. -Mitään kirjoja sinne ei viedä koskaan mukana, mutta viinipullo lähtee kaapista joka kerralla.

-No just joo, Olivia kihersi kännissä. -Ollaanhan me tutustuttu jo ainakin kolmeen erilaiseen kirjaan. Kaikki lähes kirjallisuuden klassikoita. “Fifty shades”-sarja on tulevaisuuden sellainen.

-Onko se se akkojen seksiraamattu? kysyi toinen Jeren kavereista. -Meilläkin on Iina ehdotellut vaikka minkälaisia leikkejä sen kirjan lukemisen jälkeen. Eihän se mitään. Hyvä kirja. Elämä kukoistaa, vaikken ole itse lukenut sivuakaan. 

Miehet räjähtivät nauramaan.

-Ehtisitkö Jere tulla käymään tuolla meidän pöydässä? Olivia kysyi mieheltä hiljaisella äänellä. -Se on tuolla tanssilattian takana, ihan perällä. 

-Tulisin mielelläni, mutta odottelen tässä Sofiaa, Jere vastasi. -Se lupasi tulla puoli yhdeltätoista ja siihen on enää vartti. 

-No, voithan sä odotella siellä pöydässäkin, Olivia vinkaisi. Ei tämä nyt voinut mennä näin, kun hän oli vihdoinkin tavoittanut miehen. -Otetaan lasilliset ja... sieltä näkee suoraan tähän. Et myöhästy sekuntiakaan treffeiltäsi. Ja mä tietysti tarjoan, hän lisäsi hymyillen säteilevästi. 

Jeren kaverit virnistelivät Jerelle. Toinen taputti Jereä olkapäälle. 

-Tottakai sä menet, kun kerran ilmaiseksi saat, kaveri iski Jerelle silmää. 

Jere kiersi kätensä Olivian olkapäille ja katsoi tämän silmiin. 

-No niin leidi, näytä suuntaa, minä seuraan.

Olivian vatsassa hyppi heinäsirkkoja ja lepatti perhosia. Vihdoinkin hän saisi edes muutaman minuutin tämä taivaallisen miehen kanssa ihan kahdestaan. Olivia ojensi Jerelle kätensä. 

-Ota tuosta kiinni, niin ei eksytä tuolla tungoksessa toisistamme, hän kehotti. -Ja sitten mentiin.


Kello oli jo viisi aamulla, mutta Olivia ei saanut unta. Jere oli suudellut häntä. Tai totta puhuen hän oli suudellut Jereä, mutta tämä oli vastannut täysillä. Laittamatta lainkaan vastaan. 

Olivia ja Jere olivat tilanneet drinkit pöytään, istuneet juttelemassa ja Jere oli unohtanut kokonaan seurata kelloa. Eikö se jo kertonut jotain suhteesta Sofiaan, että nainen ja tämän kanssa sovitut treffit oli niin helppoa unohtaa, vai mitä? Olivia sen sijaan oli katsellut vaivihkaa kelloaan koko ajan. Hän aikoi tehdä siirtonsa ennen puolta. Ennen kuin Sofia saapuisi näyttämölle. 

Niinpä viittä vaille puoli, Olivia siirtyi Jeren viereen, otti tätä poskesta kiinni toisella kädellään ja käänsi miehen kasvot omiaan vasten. Hän oli kuiskannut Jerelle olevansa pahoillaan, mutta hänen olisi pakko. Ja sitten hän oli painanut pehmeät huulensa miehen suulle. Jere oli ensin vetäytynyt hämmästyksestä muutaman sentin kauemmaksi, mutta oli palannut sitten Olivian huulille. Siellä pimeässä nurkassa mies oli raottanut suutaan ja työntänyt pehmeästi kielensä tutkimaan Olivian kieltä, saaden näin Olivian lähes pyörtymään intohimosta. Olivia olisi halunnut raahata tuon puolijumalan sänkyynsä saman tien ja antautua hänelle joka suunnasta. Aamuun saakka. 

Kun Jere oli lopulta vetäytynyt omalle puolelleen pöytää, Olivia ei voinut edes sanoa mitään. Hän katseli vain miestä hiljaa silmiin, koko keho sykkien puhtaasta himosta. 

-Vau. Olipa se... yllättävää, mies sanoi paksulla äänellä ja selvitti kurkkuaan. -Hienoa ja... yllättävää. En osannut edes aavistaa mitään tällaista sun puoleltasi. 

-Mä pelaan nyt ihan avoimin kortein Jere, sanoi Olivia käheästi. -Olen hulluna suhun. Tiedän, että sä olet parisuhteessa ja se tekee tästä kaikesta niin hemmetin hankalaa. En kuitenkaan voi tunteilleni mitään, vaikka olisit jo naimisissa saakka. Mä oon valmis suhteeseen sun kanssasi. Kaikki riippuu vain susta ja siitä, kuinka vakavissasi olet Sofian kanssa, Olivia tilitti ja vaikeni.

-Mä en osaa sanoa tässä hetkessä nyt yhtään mitään, Jere vastasi pienen hiljaisuuden jälkeen. -Pitää miettiä asioita. On niin paljon pelissä tällaisissa ihmissuhdejutuissa. Mutta olen tosi otettu, että sun kaltainen nainen on kiinnostunut minusta. Meillä on hyvä henkinen yhteys ja mitä tahansa tulevaisuus tullessaan tuokin, kavereita me voidaan olla silti, eikö? Jere katsoi Oliviaa kysyvästi. 

Olivia huokaisi pettyneenä. Ei nyt ihan sitä, mitä hän oli ajatellut. Otettu? Kavereita? Platoninen suhde?

-No Jere, Olivia aloitti. -Jos näin käy, niin siinä tapauksessa mun pitää miettiä asioita tarkemmin, sillä mun tunteet sua kohtaan ovat niin vahvoja, että pelkkä ystävyys ei tule riittämään. Sun läheisyys ilman mitään parisuhdekontaktia ei tule kysymykseenkään. Mieluummin olen sitten kokonaan näkemättä sinua enää koskaan, kuin katselen sinua roikkumassa toisen naisen käsipuolessa. Tässä on mun numeroni, Olivia sanoi Jerelle ojentaen pientä paperilappua. -Jos tulet toisiin ajatuksiin, tiedät sitten ainakin mistä mut saa kiinni. 

Jere otti lapun ja nosti katseensa tanssilattian suuntaan. 

-Voi tsiisus. Nyt se Sofiakin siellä jo odottelee, hän huudahti. -Unohdin koko hemmetin kellon! Nyt se nalkuttaa mulle ekan tunnin siitä, kun en pitänyt ajasta kiinni. Helvetin helvetti, Jere kirosi ja nousi pöydästä. Hän ehti ottaa muutaman askeleen, kunnes palasi tanssilattian reunalta vielä takaisin, tarttui Oliviaa leuasta, antoi pikaisen suudelman ja kuiskasi -Näkyillään.


VIA OLIVIA

Rakkaat lukijat, Liv-täti täällä. Muistanette eräässä postauksessa mainitsemani maailman sinisimmät silmät, joita olen tässä huonolla onnella metsästänyt jo useamman viikon. 

No, arvatkaa mitä?

Nii-in. Löysin ne sittenkin. Ainoa vähän huonompi homma tässä on, että kundi on ikään kuin... varattu. 

Tiedän, tiedän. Teidän huutonne kuuluu jo tänne saakka. En ole mikään huora, joka vie toisten miesystäviä. Antakaa, kun selitän omaa tapaani ajatella. 

Käännetään asetelmaa toiseen vinkkeliin. Mitä jos mies haluaakin itse lähteä epätyydyttävästä suhteesta, mutta ei ole vain saanut aikaiseksi? On vaan jäänyt tottumuksesta roikkumaan samaan naiseen, jonka kanssa ei koe mitään yhteistä. Kummallakin olisi todennäköisesti parempi olla jonkun muun kanssa. Tässä vaiheessa, kun kuvioissa ei ole vielä anoppeja ja avioliittoja, lapsia tai lemmikkikoiria, olisi maailman helpointa vaihtaa suuntaa ja lähteä. 

Myös mulla on tunteet. Miksi minun pitäisi luopua unelmamieheni tavoittelusta vain siksi, että se tällä hetkellä seurustelee jonkun toisen kanssa? Jos luovutan ja tyydyn johonkin toiseen, se jää mahdollisesti kaivelemaan koko loppuiäksi. Eikä kai se puolisokaan haluaisi olla toiseksi paras vaihtoehto, joka otettiin, kun toinen oli jo mennyt? 

Tällaisia asioita olen täällä nyt pohtinut. Sekä yksin, että kavereiden kanssa. Uskon ja toivon, että tämä komistus soittaa kyllä. Annoin hänelle numeroni. Ja arvatkaa vielä...

Hän suutelee ranskalaisittain. Vieläpä niin tunteella, että jalat irtoavat maasta.

Älkää tuomitko, palaan asiaan pikapuoliin. 

Halauksin Liv.

Jätä kommenttisi:

Anonyymi80 LUMPPU!!!! Sun kaltaiset ämmät sais palaa helvetin tulessa!!!! Ajattelet vaan omia tunteitasi ja vähät välität tämän miehen naisesta. Toivottavasti joku tekee joskus sulle samanlaisen tempun. STANAN HORO!!!

Mimmuli92 Oon itekin ollut kerran se paha “toinen nainen”. Naista aina syytetään, mutta mieshän siinä väärin tekee, jos nainen on sinkku ja mies parisuhteessa. Miehen siinä pitäis pystyä vastustamaan ja pitää kalu housuissaan, mutta taitavat olla kaikki yhtä heikkoja naisten edessä. Anna palaa sisko ja tavoittele onneasi! Odotan jo innolla sun seuraavaa postausta!

Äityliini Rakas lapseni, toivottavasti tiedät mitä teet. Ja kun näiltä kiireiltäsi ehdit, voisit käydä katsomassa mummia <3 Pusuja
Kommentit